Președinta Parlamentului Cehiei vine în Moldova. Pe agendă – întrevederi cu Sandu, Grosu și Gavrilița
Full Article 1 minutes read

Președinta Parlamentului Cehiei vine în Moldova. Pe agendă – întrevederi cu Sandu, Grosu și Gavrilița

Președinta Camerei Deputaților a Parlamentului Republicii Cehe, Markéta Pekarová Adamová, se va afla, în perioada 17-19 octombrie, într-o vizită oficială în Republica Moldova, anunță Parlamentul de la Chișinău într-un comunicat difuzat.

Potrivit sursei citate, agenda vizitei include întrevederi cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu președinta țării, Maia Sandu, și cu prim-ministra Natalia Gavrilița. Marți, 18 octombrie, la Parlament va fi organizată o conferință de presă, unde cei doi președinți de legislativ vor face declarații pentru reprezentanții mass-media.

La Chișinău, Președinta Camerei Deputaților a Cehiei va susține o lecție publică pentru studenții Universității de Stat din Moldova cu genericul „Republica Moldova – perspectivele integrării europene și rolul generației tinere”. De asemenea, va vizita unul dintre proiectele finanțate de Cehia, precum și unul dintre centrele de plasament temporar pentru refugiații din Ucraina.

Relațiile diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Cehă au fost stabilite la 1 iunie 1992. În această perioadă,  au fost încheiate 34 de tratate și acorduri bilaterale care reglementează diverse domenii de activitate: politic, comercial-economic, juridic, financiar, transport, cultură şi știință, securității sociale, sănătății şi științelor medicale, apărării, etc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: