Președinta țării face apel la tineri să iasă la vot: „Ei au mai mult de trăit decât noi, ar trebui să le pese mai mult”
Full Article 2 minutes read

Președinta țării face apel la tineri să iasă la vot: „Ei au mai mult de trăit decât noi, ar trebui să le pese mai mult”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, face apel la moldoveni, în special tineri, să iasă la vot. Șefa statului a declarat pe 5 noiembrie, după ce și-a exprimat dreptul la vot, că își dorește o prezență „record” la acest scrutin. „Asta înseamnă puterea poporului” – a spus ea.

„Înțeleg că avem un număr mai mare de votanți la aceasta oră în comparație cu scrutinele precedente, dar numărul nu este suficient. Vrem să avem un număr record. (…) Ca de fiecare dată și acest vot va avea efecte în special pentru oameni tineri, pentru că ceea ce se face sau nu se face astăzi în Chișinău, ceea ce se va face sau nu se va face în următorii patru ani, va afecta în primul rând viața tinerilor. Ei au mai mult de trăit decât noi, cei care suntem la vârstă mai înaintată, și lor ar trebui să le pese mai mult decât celorlalți”, a declarat șefa statului.

Președinta Maia Sandu și-a exprimat încrederea că numărul tinerilor care vor ieși la vot va crește, după-amiază.

Precizăm că moldovenii sunt așteptați la urnele de vot astăzi, 5 noiembrie, pentru a-și alege viitorii primari și consilieri. Potrivit datelor prezentate de CEC, până la ora 12:00, peste 500 de mii de alegători sau circa 18% dintre moldoveni și-au exprimat dreptul la vota. Din numărul total, aproape 54 la sută sunt femei, iar peste 46% sunt bărbați.

Conform datelor CEC, în număr mai masiv au ieșit cetățenii cu vârsta cuprinsă între 56 și 65 de ani (aproape 25%). La polul opus, aproape 4,5% din alegătorii care au ieșit la vot au între 18 și 25 de ani; 9,4% – 26-35 de ani și 14,5 la sută – vârsta cuprinsă între 36 și 45 de ani.

Președinta țării face apel la tineri să iasă la vot: „Ei au mai mult de trăit decât noi, ar trebui să le pese mai mult”

Captură foto/cec.md


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: