Președinta țării Maia Sandu s-a întâlnit cu noua directoare de țară a Băncii Mondiale (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Președinta țării Maia Sandu s-a întâlnit cu noua directoare de țară a Băncii Mondiale (FOTO)

Președinta țării Maia Sandu a avut pe 20 august o întrevedere cu noua directoare de țară a Băncii Mondiale, Inguna Dobraja. Șefa statului a menționat că mizează pe sprijinul Băncii Mondiale în dezvoltarea unor domenii precum: agricultura, energetica, mediul, dar și sistemul de protecție socială, sănătatea și digitalizarea.

„Am abordat cele mai importante subiecte ce țin de cooperarea țării noastre cu Banca Mondială, accentuând că noua guvernare la Chișinău are un program orientat să transforme calitativ Republica Moldova, iar partenerii de dezvoltare sunt invitați să ne susțină în acest sens. Printre domeniile de interes reciproc, unde mizăm pe sprijinul Băncii Mondiale, am menționat agricultura, energetica, mediul, dar și sistemul de protecție socială, sănătatea și digitalizarea”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit șefei statului, Banca Mondială este deschisă să ofere, în continuare, asistență pentru Republica Moldova, un nou cadru de parteneriat urmând să fie elaborat în timpul apropiat.

„Pentru a face cooperarea mai eficientă, am agreat că este nevoie de consolidarea capacităților de implementare a proiectelor în derulare și a celor noi. Aceasta ne va permite să asigurăm realizarea tuturor lucrărilor în termenele stabilite. La fel, am convenit să impulsionam activitățile ce vizează proiectele de infrastructură, care sunt cele mai așteptate de cetățeni”, a mai menționat președinta țării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: