Preşedintele ucrainean anunţă că un milion de doze de vaccin vor ajunge în scurt timp la Kiev
Full Article 2 minutes read

Preşedintele ucrainean anunţă că un milion de doze de vaccin vor ajunge în scurt timp la Kiev

Confruntată cu dificultăţi de aprovizionare, Ucraina va obţine „în viitorul apropiat” un milion de doze de vaccin împotriva COVID-19 pentru a-şi lansa prima campanie de vaccinare, a anunţat pe 25 ianuarie preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Avem veşti bune despre vaccinul împotriva COVID-19. Vaccinarea va începe din februarie”, a dat asigurări Volodimir Zelenski într-un mesaj către naţiune publicat de serviciul său de presă, transmite agerpres.ro.

„Primul milion de doze de vaccinuri produse de un important grup internaţional va fi livrat în viitorul apropiat”, a mai afirmat el, adăugând că va oferi „în curând” mai multe detalii.

Acest număr va fi însă departe de necesarul fostei republici sovietice cu o populaţie de circa 40 de milioane de locuitori.

Volodimir Zelenski a afirmat că situaţia epidemică în ţară rămâne „stabilă, sub control şi mai puţin ameninţătoare decât în primăvară”, îndemnându-şi compatrioţii „să respecte regulile de siguranţă”.

Kievul se bazează pentru moment numai pe cele 8 milioane de doze promise în cadrul Covax, program creat de ONU ce asigură un acces echitabil la vaccinuri, şi pe între 1,9 milioane – 5 milioane de doze din vaccinul chinezesc CoronaVac, dacă eficacitatea lui va fi confirmată.

Până în prezent, Ucraina a înregistrat circa 1,2 milioane de cazuri de COVID-19, dintre care 22 000 de decese.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: