Președintele Ucrainei nu exclude desfășurarea unui referendum pe tema Donbassului
Full Article 2 minutes read

Președintele Ucrainei nu exclude desfășurarea unui referendum pe tema Donbassului

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski nu exclude desfășurarea unui referendum pe tema Donbassului. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune „1+1”, fiind întrebat despre un posibil plebiscit cu privire la statutul teritoriilor temporar ocupate din estul Ucrainei și soarta acestora.

„Nu exclud un referendum, în general, pe tema Donbassului. Și aici nu este vorba despre statut. Poate fi așa ceva în viață – poate fi despre Donbass, despre Crimeea, la general despre încetarea războiului”, a răspuns Zelenski.

Liderul țării vecine a mai menționat că s-ar putea întâmpla ca „o oarecare țară să propună anumite condiții”.

„Se poate întâmpla. La ziua de azi nu este ceva cert, adică aici nu e niciun secret pe care să îl am față de societate. Nu aș glumi cu astfel de lucruri. Și la sigur nu ar fi niciun secret, întrucât sunt lucruri foarte serioase, care țin de statutul nostru, de teritoriul nostru. Însă dacă ar fi o asemenea chemare dificilă, la sigur m-aș sfătui cu societatea noastră”, a mai spus președintele Ucrainei.

De asemenea, în cadrul interviului, Vladimir Zelenski a declarat că Ucraina „s-a săturat” de cuvinte de susținere și are nevoie de „un rol mare” din partea SUA.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: