Președinția, reacție la ultimul fals despre Sandu, distribuit de canalele afiliate lui Șor: „O minciună gogonată”
Full Article 2 minutes read

Președinția, reacție la ultimul fals despre Sandu, distribuit de canalele afiliate lui Șor: „O minciună gogonată”

Șeful cabinetului președintei Maia Sandu acuză sursele media afiliate oligarhului fugar Ilan Șor că ar distribui informații false pe rețelele de socializare, în care folosesc imagini din Letonia cu un convoi însoțit de mașini ale poliției. „Apoi se scrie peste tot că Maia Sandu era personal la volan. La toate mașinile”, susține Adrian Băluțel. Consilierul președintei a calificat așa-numitele informații diseminate în spațiul public drept o „minciună gogonată” și a îndemnat populația să le trateze cu „umor” și „scepticism”.

„O minciună gogonată scoasă de canalele lui Șor care se plâng că sunt discriminate. Rețeta falsului e simplă – se ia un video din Letonia și se dă drept unul din Moldova. Apoi se scrie peste tot că Maia Sandu era personal la volan. La toate mașinile din convoi. Nu au alte arme decât minciunile. Dar minciunile au mereu licența scurtă”, a scris Adrian Băluțel pe rețelele de socializare.

Consilierul președintei a făcut public clipul video original din Letonia, unde se vede că pe mașina de poliție nu scrie în română, dar în letonă – „policija”.

„Știm că urmează să apară și mai multe falsuri și manipulări. De aceea, vă rugăm să tratați cu umor și scepticism orice „informație șocantă” citiți în aceste „surse media””, a mai scris Băluțel.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: