Președinția se alătură inițiativei europene de a acorda prioritate sistemelor de sănătate și protecție socială
Full Article 2 minutes read

Președinția se alătură inițiativei europene de a acorda prioritate sistemelor de sănătate și protecție socială

Președinția se alătură inițiativei lansată în această săptămână de Comisia Pan-Europeană pentru Sănătate și Dezvoltare Durabilă, care accentuează nevoia de a reseta prioritățile, a implementa reforme, a investi în protecția mediului și a construi sisteme de sănătate puternice și accesibile pentru toți cetățenii. Despre aceasta a anunțat serviciul de presă al președinției Republicii Moldova, într-un comunicat de presă, pe 17 martie.

Apelul Comisiei – care este constituită din foști șefi de state și guverne, oameni de știință și economiști, specialiști în sănătate – a fost făcut către guverne, organizații internaționale și factori de decizie economici și sociali.

„Republica Moldova susține inițiativa, pandemia prin care trecem de mai mult de un an arătându-ne foarte dur punctele slabe ale sistemelor noastre actuale de protecție socială și de sănătate”, se arată în comunicatul președinției.

Potrivit președinției, decizia de a acorda prioritate acestor domenii și de a pune în prim plan sănătatea pe agenda europeană este esențială pentru a garanta accesul egal la servicii de calitate și la o viață bună pentru toți cetățenii.

„Uniunea Europeană este mereu alături de noi, mai ales în perioade grele. Ajutorul oferit în mod constant vine dintr-un efort de solidaritate și din dorință de a ajuta moldovenii să aibă o viață mai bună. Împreună putem crește sentimentul de siguranță și bunăstarea oamenilor”, s-a mai menționat în comunicat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: