Pretorul sectorului Ciocana, în izolator pentru 72 de ore. Este cercetată penal pentru corupție, alături de doi polițiști
Full Article 2 minutes read

Pretorul sectorului Ciocana, în izolator pentru 72 de ore. Este cercetată penal pentru corupție, alături de doi polițiști

Pretora sectorului Ciocana este cercetată penal de CNA şi procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupţie pentru fapte de corupţie, alături de doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ciocana. Este vorba despre şeful-adjunct al IP Ciocana şi un ofiţer superior de investigaţii, ambii bănuiţi de fapte de corupţie, săvârşite în complicitate cu pretora.

Potrivit CNA, în perioada aprilie 2020 – prezent, pretora sectorului Ciocana, având o înțelegere prealabilă cu șeful-adjunct al Inspectoratului de Poliție Ciocana, prin intermediul unui ofițer superior de investigații, ar fi pretins și primit de la agenții economici, care își desfășurau activitatea prin organizarea teraselor sezoniere pe domeniul public sau privat al mun. Chișinău și a comerțului ambulant stradal, sume ce variau între 5000 şi 10 000 lei. Din informaţiile colectate de anchetatori şi ofiţerii de investigaţii ai CNA rezultă că banii ar fi fost percepuţi drept taxe de protecţie şi pentru a facilita avizarea și eliberarea actelor ce permit desfășurarea activității agenţilor economici.

Bănuiţii au fost documentaţi mai multe luni, timp în care procurorii şi ofiţerii CNA au obţinut înregistrări video şi audio care probează faptele pretins ilegale. Discuţiile dintre complici au avut loc chiar în incinta Preturii sectorului Ciocana, iar din înregistrări se înţelege clar că aceştia au organizat o schemă de estorcare de bani de la cei care desfăşoară activitate de antreprenoriat în raza lor de competenţă.

Pretora împreună cu şeful adjunct al IP Ciocana au fost aduşi la CNA pentru audieri, iar acum câteva clipe pretora a fost plasată în izolator pentru 72 de ore şi riscă până la 15 ani de puşcărie, amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru o anumită perioadă. Înainte de aceasta, domiciliile şi birourile pretorei şi a adjunctului IP Ciocana au fost supuse percheziţiilor.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie exercită urmărirea penală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: