Pretorul sectorului Botanica – mustrat și privat de salariu pentru o lună. Ce s-a întâmplat?
Full Article 2 minutes read

Pretorul sectorului Botanica – mustrat și privat de salariu pentru o lună. Ce s-a întâmplat?

Pretorul sectorului Botanica din capitală Boris Prepelița va rămâne fără salariu pentru luna iulie. Propunerea a venit din partea primarului general al municipiului Chișinău Ion Ceban, în urma inspecției inopinate din 31 iulie, pe care edilul a întreprins-o în parcul Valea Trandafirilor. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței primăriei din 3 august.

Primarul capitalei l-a avertizat pe Prepelița că aceasta este ultima avertizare, iar dacă vor fi comise și alte abateri de la lege, va urma demiterea.

„Ceea ce am văzut în sectorul Botanica… sunt pur și simplu decepționat. E puțin spus. Nu vreau și nu pot și nici nu voi accepta să aud că pretorii nu știu, nu cunosc, de la gherete care au apărut ca ciupercile după ploaie, instalații dubioase care da, au fost înlăturate până duminică, dar dacă nu veneam vineri, ce găseam luni? Am vorbit ca în parcuri, scuaruri, spații verzi, să nu fie murdărie. Nu deschidem grădinițe și școli și în parcuri avem tot felul de distracții dubioase. Ele sunt interzise și nici nu au acte permisive. Ori s-au instalat ocazional, din capul lor, ori au plătit cuiva bani”, a menționat Ceban.

De asemenea, a fost penalizat și pretorul sectorului Buiucani Vadim Brînzaniuc. Acesta va rămâne fără jumătate de salariu pentru iulie, din motiv că în zonele verzi de la Buiucani continuă să fie parcate mașini, în pofida interdicției din partea primăriei.

Pretorul sectorului Centru Pavel Rusu s-a ales cu o avertizare pentru frunzele care au căzut toamna trecută și care nu au fost strânse.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: