Prezentarea Certificatului Covid la locul de muncă ar putea deveni obligatorie pentru toți angajații – atât în domeniul public, cât și privat
Full Article 2 minutes read

Prezentarea Certificatului Covid la locul de muncă ar putea deveni obligatorie pentru toți angajații – atât în domeniul public, cât și privat

Prezentarea Certificatului Covid la locul de muncă ar putea deveni obligatorie pentru toți angajații din domeniul public, dar și privat. Inițiativa este luată în calcul de membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), însă deocamdată este la etapa de discuții: specialiștii analizează experiența altor state. Informația a fost confirmată pentru NM de către coordonatoarea Campaniei de imunizare contra COVID-19 din Moldova, Ninel Revenco, pe 3 noiembrie.

Potrivit expertului Ninel Revenco, obligativitatea deținerii certificatului Covid va motiva angajații să se vaccineze și va crește interesul populației adulte dață de vaccinarea împotriva coronavirusului. Implementarea deciziei depinde de evoluția situației pandemice din țară, a mai menționat coordonatoarea.

„Dacă va continua să crească numărul de îmbolnăviri și de decese, cel mai probabil, măsura va fi implementată”, a explicat Revenco.

Specialistul a mai spus că experții analizează experiența altor state, care au implementat o astfel de măsură, cum ar fi Franța, Portugalia și Grecia și unde nivelul imunizării a crescut în scurt timp după aceasta. Revenco a subliniat că nu este vorba despre obligativitatea imunizării, ci despre prezentarea Certificatelor Covid, care includ nu doar dovada vaccinării.

Certificatul COVID reprezintă o dovadă oficială că persoana:

  • a fost vaccinată împotriva COVID-19;
  • s-a testat și are un rezultat negativ;
  • a avut COVID-19 și s-a vindecat;

Amintim că, în Republica Moldova, certificatele Covid pot fi descărcate gratuit AICI.

În prezent, rata de vaccinare în Republica Moldova constituie circa 25%.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: