Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev
Full Article 1 minutes read

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev

Subiecte prioritare de pe agenda moldo-azeră și posibilitățile de extindere a cooperării bilaterale au fost abordate, la Baku,  în cadrul unei întrevederi dintre prim-ministra Natalia Gavrilița și președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev.

Gavrilița a exprimat interesul Republicii Moldova pentru explorarea pieței azere a gazelor naturale, produselor petroliere, energiei electrice și de producere a fertilizanților, în vederea stabilirii unor contracte de achiziție și dezvoltării proiectelor comune în sectorul energetic și cel agricol. Totodată, șefa Executivului a lansat o invitație oamenilor de afaceri azeri să investească în capacități de producție a energiei electrice, procesare a produselor agricole și în alte domenii de perspectivă.

„Preocuparea noastră prioritară este consolidarea sectorului energetic și asigurarea securității alimentare a Republicii Moldova. Contăm pe deschiderea Azerbaidjanului în vederea intensificării relațiilor noastre comerciale și negocierii unor contracte în condiții avantajoase”, a spus prim-ministra.

La final, premierul a mulțumit părții azere pentru sprijinul constant oferit Republicii Moldova în lupta cu pandemia și asistența umanitară livrată în contextul gestionării crizei refugiatilor ucraineni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: