Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev
Full Article 1 minutes read

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev

Subiecte prioritare de pe agenda moldo-azeră și posibilitățile de extindere a cooperării bilaterale au fost abordate, la Baku,  în cadrul unei întrevederi dintre prim-ministra Natalia Gavrilița și președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev.

Gavrilița a exprimat interesul Republicii Moldova pentru explorarea pieței azere a gazelor naturale, produselor petroliere, energiei electrice și de producere a fertilizanților, în vederea stabilirii unor contracte de achiziție și dezvoltării proiectelor comune în sectorul energetic și cel agricol. Totodată, șefa Executivului a lansat o invitație oamenilor de afaceri azeri să investească în capacități de producție a energiei electrice, procesare a produselor agricole și în alte domenii de perspectivă.

„Preocuparea noastră prioritară este consolidarea sectorului energetic și asigurarea securității alimentare a Republicii Moldova. Contăm pe deschiderea Azerbaidjanului în vederea intensificării relațiilor noastre comerciale și negocierii unor contracte în condiții avantajoase”, a spus prim-ministra.

La final, premierul a mulțumit părții azere pentru sprijinul constant oferit Republicii Moldova în lupta cu pandemia și asistența umanitară livrată în contextul gestionării crizei refugiatilor ucraineni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: