Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Thierry Breton, comisar pentru piața internă
Full Article 1 minutes read

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Thierry Breton, comisar pentru piața internă

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Thierry Breton, comisar pentru piața internă. Cei doi oficiali au discutat despre inițierea proceselor necesare pentru reducerea tarifelor de roaming cu UE, recunoașterea reciprocă a certificatelor digitale COVID-19 și recunoașterea reciprocă a semnăturii electronice.

În același timp, Gavrilița a accentuat prioritățile Guvernului.

„Sporirea activității antreprenoriale în țară, digitalizarea tuturor sectoarelor economiei naționale și creșterea rezilienței cibernetice a Republicii Moldova (…)  Suntem în căutarea mijloacelor și instrumentelor necesare care să ne ajute la îndeplinirea obiectivelor pe termen scurt și lung în contextul digitalizării. În același timp, ne concentrăm pe crearea și dezvoltarea de soluții, produse și platforme de e-guvernare de înaltă calitate”, a menționat premierul Natalia Gavrilița.

Thierry Breton a apreciat eforturile Guvernului în procesul de digitalizare a instrumentelor de stat și tranziția spre e-guvernare, a specificat Gavrilița.

Amintim că Consiliul de asociere UE-Republica Moldova își desfășoară cea de a șasea reuniune, care este co-prezidată de Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate și Natalia Gavrilița, prim-ministra Republicii Moldova.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: