Primari de 28 și chiar … 36 de ani, consecutiv. Lista celor mai longevivi aleși locali din Moldova
Full Article 3 minutes read

Primari de 28 și chiar … 36 de ani, consecutiv. Lista celor mai longevivi aleși locali din Moldova

Primul tur al alegerilor locale din acest an s-a încheiat, urmând ca pentru unele localități din Moldova să aibă loc turul doi. Portalul diez.md a întocmit o listă a celor mai longevivi primari din țara noastră. Dacă unii din ei au ocupat fotoliul de ales local în ultimii 28 de ani, atunci alții se află în acest post chiar și de 36 de ani.

Unul dintre cei mai longevivi primari din Moldova este Gheorghe Ojog. El și-a început mandatul de primar în satul Corjova, raionul Criuleni, în anul 1995, mai exact, acum 28 de ani. Acesta a candidat și în acest an la funcția de primar în satul Corjova din partea Partidului Liberal. Gheorghe Ojog a reușit să devină primar din primul tur, câștigând alegerile cu 64,15 % – 612 voturi. Urmează al optulea mandat consecutiv, notează sursa citată.

Al optulea mandat consecutiv, dar al noulea în total, în urmează și Nina Costiuc. Ea și-a început mandatul de primară în satul Budești, municipiul Chișinău, în anul 1995, mai exact, acum 28 de ani. Aceasta a candidat și în acest an la funcția de primară în satul Budești, în calitate de candidată independentă. Nina Costiuc a reușit să devină primară din primul tur, câștigând alegerile cu 56, 65 % – 1 010 voturi. Aceasta a mai fost primară și în perioada 1980-1985.

Ludmila Ceaglic și-a început mandatul de primară în comuna Corjova, raionul Anenii Noi, în anul 1995, mai exact, acum 28 de ani. Aceasta a candidat și în acest an la funcția de primară în comuna Corjova din partea Partidului „Acțiune și Solidaritate”. Ludmila Ceaglic nu a reușit să devină primară, luând 38,61 % – 195 de voturi.

De 28 de ani este primar și Daniel Țonu. El și-a început mandatul de primar în comuna Zîmbreni, raionul Ialoveni, în anul 1995. Acesta a candidat și în acest an la funcția de primar în satul Zîmbreni din partea Partidului Politic „LOC”. Daniel Țonu a reușit să devină primar din primul tur, câștigând alegerile cu 60,18 % – 686 voturi. Urmează al optulea mandat consecutiv.

De 36 de ani consecutiv este primar Valentin Guțan. El și-a început mandatul de primar în orașul Cricova, municipiul Chișinău în anul 1987 Acesta a candidat independent și în acest an la funcția de primar în orașul Cricova. Valentin Guțan nu a reușit să devină primar din primul tur, însă va merge în turul II. Acesta a obținut 32,70 % – 1 078 voturi. Dacă va câștiga, va urma al 10-lea mandat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: