Primăria a lansat un site privind măsurile luate în contextul pandemiei de COVID-19
Full Article 2 minutes read

Primăria a lansat un site privind măsurile luate în contextul pandemiei de COVID-19

Primăria municipiului Chișinău a lansat, vineri, 20 martie, site-ul stopcoronavirus.chisinau.md, unde pot fi găsite mai multe informații despre măsurile autorităților locale în contextul pandemiei cu COVID-19. Potrivit primarului Ion Ceban, pagina poate fi accesată și de pe site-ul primăriei.

„Scopul este de a informa cetățenii despre măsurile pe care le luăm la nivel de municipalitate, pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin COVID-19. Pe acest site cetățenii pot găsi informații utile și de ultimă oră, inclusiv comentariile și sfaturile doctorilor. Scopul acestei platforme este eliminarea informațiilor eronate despre COVID-19, iar cetățenii să fie informați din prima sursă. Site-ul este în actualizare continuu, tehnicianul nostru lucrează asupra lui, însă pentru a vă informa, am decis să-l lansăm în varianta actuală”, a precizat edilul.

Amintim că și guvernul Republicii Moldova a lansat vineri, 20 martie, o platformă online, unde poate fi studiată situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în țară.

Amintim că, potrivit celor mai recente date publicate de Minsiterul Sănătății, în Republica Moldova sunt 49 de persoane infectate cu COVID-19. Unul dintre pacienți a decedat, după câteva zile de la internarea. La fel, a murit și o moldoveancă din Italia. În același timp, două dintre persoanele infectate în Republica Moldova s-au vindecat.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: