Primăria capitalei luptă cu poleiul. Câte tone de material antiderapant au fost împrăștiate pe străzi? (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Primăria capitalei luptă cu poleiul. Câte tone de material antiderapant au fost împrăștiate pe străzi? (VIDEO)

Primăria municipiului Chişinău informează că, la această oră, transportul public circulă pe toate rutele prevăzute, conform programului unei zilei de lucru, iar la linie au fost emise 321 troleibuze și 86 de autobuze. De asemenea, serviciile municipale intervin pe trotuare cât și pe străzi, la combaterea poleiului.

Drumarii au început lucrul de la ora 21:00, cu 13 autospeciale, fiind împrăștiate 101 tone de sare și cca 32 tone de material antiderapant, pe arterele capitalei și pe căile de acces spre suburbii. Câte un utilaj al ÎM Regia „Exdrupo” este dislocat în fiecare sector al capitalei, fiind gata să intervină la solicitările cetățenilor.

Pentru combaterea poleiului, Regia locativ-comunală a început intervenția de la ora 22:00, pe trotuare și pe căile de acces din intercartiere, cu 22 de utilaje cu sărărițe, fiind împrăștiate 35 tone de material antiderapant. De asemenea, muncitorii au fost antrenați la presărarea materialului antiderapant, în staţiile de așteptare a transportului public, pe trecerile pietonale și în preajma instituțiilor publice.

În scopul evitării situațiilor problematice de circulație cauzate de condițiile meteo, municipalitatea recomandă conducătorilor auto să ocolească drumurile în pantă.

În caz de înregistrare a situațiilor de urgență în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel.: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: