Primăria Chișinău a pregătit un set de reguli pentru copiii care vor merge la grădiniță și la școală
Full Article 2 minutes read

Primăria Chișinău a pregătit un set de reguli pentru copiii care vor merge la grădiniță și la școală

Primăria Chișinău a pregătit câteva reguli simple pentru un „Drum sigur spre școală și grădiniță”, pe care copiii și părinții le vor urma începând cu 1 septembrie.

Astfel, este necesar de respectat următoarele reguli:

– în stație, la așteptarea transportului public, copilul va fi deja echipat cu mască de protecție și va păstra distanța fizică de 1,5 metri față de ceilalți oameni din jur;

– copilul va urca în troleibuz/ autobuz prin ușa din față, destinată doar pentru urcare;

– la urcarea în troleibuz/ autobuz, copilul va avea grijă ca masca sa de protecție să-i acopere nasul și gura. La intrare și ieşire își va dezinfecta mâinile;

– copilul se va așeza pe scaun, respectând distanța fizică față de ceilalți pasageri;

– copilul va evita îmbarcarea în transportul aglomerat.

Primăria notează că troleibuzele și autobuzele vor fi recunoscute după stickerul mare „Hai la școală!”/ „Hai la grădiniţă!”

Atunci când va ajunge la grădiniță/școală, copilul va continua să poarte masca de protecție și să respecte distanța de 1,5 metri. Își va saluta colegii, dar și profesorii de la distanță. La intrarea în grădiniță/ școală, va urma indicatorii/ traseul marcat pentru deplasarea spre sala de clasă sau va fi ghidat de către persoana responsabilă de la intrare, pentru a evita crearea aglomerărilor.

La intrarea în grădiniță/ școală, va avea grijă ca masca de protecție să-i acopere nasul și gura și își va dezinfecta mâinile. Părinții, buneii sau alte persoane, care însoțesc copiii, îi vor conduce până la punctul de intrare în incinta școlii. Aceștia nu vor intra în clădirea instituției.

Amintim că pe 27 august, Primăria Chișinău a decis alocarea mai multor rute de troleibuz și autobuz, care vor fi destinate exclusiv pentru transportarea copiilor şi a unui însoţitor (după caz) spre școli şi grădinițe.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: