Primăria Chișinău a vândut 12 loturi. Activista Maria Olar a cumpărat un teren de 550 mii de lei (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Primăria Chișinău a vândut 12 loturi. Activista Maria Olar a cumpărat un teren de 550 mii de lei (VIDEO)

În cadrul licitației funciare cu strigare privind vânzarea-cumpărarea terenurilor din intravilanul municipiului, desfășurate pe 8 octombrie, au fost vândute 12 loturi, în valoare totală de 25 milioane 960 mii lei. Activista civică Maria Olar a cumpărat un lot de peste jumătate de milion de lei, însă a acuzat autoritățile municipale că au fost încălcate regulile licitației.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de Primărie, cel mai solicitat teren a fost vândut cu 5,7 milioane de lei, prețul inițial fiind de 3 milioane. Acesta are cca 20 de ari și este amplasat pe strada Petricani.

De asemenea, au fost vândute terenuri de 5,2 milioane lei, 2,3 milioane, 2,16 milioane, 1,8 milioane lei, precum și de 550 mii lei. Din totalul de 17 loturi expuse, 10 au fost adjudecate la concurs, 2 au fost vândute prin negocieri directe, în contextul prezenței a câte un singur cumpărător, iar 5 terenuri au fost scoase de la licitație, din cauza lipsei de solicitanți.

Activista civică Maria Olar a acuzat autoritățile de lipsă de transparență, pe motiv că prețul terenului ar fi fost majorat fără motiv. Într-un final, ea a cumpărat un loc în valoare de 550 mii de lei.

Amintim că prima licitație funciară cu strigare în anul 2021 a avut loc în luna februarie, când au fost adjudecate 11 terenuri, în valoare totală de 34,5 milioane lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: