Primăria Chișinău anunță compensații pentru achitarea facturilor. Cine va beneficia 
Full Article 2 minutes read

Primăria Chișinău anunță compensații pentru achitarea facturilor. Cine va beneficia 

Primăria municipiului Chișinău anunță că va acorda compensații la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale în perioada sezonului rece 2022-2023. De compensații vor beneficia familiile cu venituri mici din capitală și din suburbii.

Mărimea ajutorului acordat este de 40% din costul facturii calculat conform tarifului în vigoare pentru agentul termic și apa caldă menajeră livrate centralizat, câte 500 de lei lunar pentru o familie, pentru aprovizionarea cu gaze naturale folosite la încălzirea locuinței şi prepararea apei calde şi pentru energie electrică, folosită pentru încălzirea şi prepararea apei calde.

Beneficiarii ajutorului menționat sunt persoanele defavorizate, a căror venit global mediu, pe ultimele 12 luni, este de până la 3 mii lei.

Totodată, se stabilește ca excepție, că familiile tinere, a căror venit global mediu lunar pentru ultimele 12 luni, nu a depășit suma de 5 mii lei, pot beneficia de ajutoarele menționate.

Persoanele care au primit acest ajutor în sezonul rece precedent, vor avea susținere și în sezonul curent, fără depunerea cererii, cu condiția că situația financiară sau familială a acestora a rămas neschimbată.

Persoanele care nu au beneficiat de compensațiile enunțate în sezonul rece 2021-2022, precum și cele care au beneficiat anterior, dar la care au survenit schimbări familiale și/sau depășirea venitului mediu global per persoană, vor depune cereri noi, pentru sezonul rece 2022-2023.

Beneficiar al ajutorului financiar poate fi proprietarul locuinţei, titularul contractului de locaţiune al locuinţei publice, cu condiţia ca resursele energetice şi serviciile comunale să fie livrate în locuinţa respectivă în baza facturilor, emise pe numele său.

Ajutorul financiar nu se acordă în cazul în care solicitantul sau persoanele care domiciliază împreună cu acesta, au în proprietate alte bunuri imobile decât locuinţa la care se acordă ajutor financiar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: