Primăria Chișinău: Lucrările de curățare a albiei râului Bâc au fost finalizate
Full Article 1 minutes read

Primăria Chișinău: Lucrările de curățare a albiei râului Bâc au fost finalizate

Lucrările de curățare a albiei râului Bâc, în perimetrul străzilor Feredeului și Mihai Viteazul, pe o lungime de circa 2 km, au fost finalizate. Intervenția are scopul de a preveni inundațiile pe strada Albișoara, în zona podului din preajma Circului, care este afectată periodic, în urma ploilor torențiale.

Potrivit Primăriei Chișinău, intervenția s-a desfășurat în două etape: de la str. Feredeului până la str. Petru Rareș (unde albia râului este betonată) și pe tronsonul str. Petru Rareș – str. Mihai Viteazul, fiind excavate 36 mii tone nămol și executate lucrări de curățire a vegetației din bazinul râului. Nămolul evacuat a fost stocat pentru câteva zile pe mal, după care a fost transportat la o platformă municipală destinată recultivării ulterioare.

În prezent sunt desfășurate lucrări de amenajare a malurilor râului, care urmează a fi finalizate în decurs de o săptămână.

Lucrările de curățare a râului Bâc au fost realizate de către un antreprenor, desemnat în bază de concurs. Costul proiectului este de circa 3,5 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2020.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: