Primăria Chișinău, mână-n mână cu Guvernul, își declară solidaritatea cu Ucraina
Full Article 2 minutes read

Primăria Chișinău, mână-n mână cu Guvernul, își declară solidaritatea cu Ucraina

Primarul municipiului Chișinău Ion Ceban anunță că atât în capitală, cât și în suburbii va fi deconectat pe 29 decembrie iluminatul stradal. Se întâmplă după ce ieri, premierul Natalia Gavrilița a anunțat că Guvernul și instituțiile din subordine vor stinge începând cu ora 18:00 luminile și a îndemnat ca și alte instituții să se alăture gestului simbolic, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean.

Edilul spune că în municipiu va fi deconectat pentru un minut iluminatul stradal.

„Chișinăul este solidar! Astăzi la ora 18:00 în capitală, dar și suburbii, iluminatul stradal va fi deconectat pentru un minut în semn de solidaritate cu Ucraina”, scrie Ion Ceban, pe Facebook.

***

Pe 28 decembrie, premierul Republicii Moldova Natalia Gavrilița a anunțat că astăzi, începând cu ora 18, vor fi stinse luminile din casa Guvernului și mai multe clădiri ale instituțiilor din subordine.

„Vreau să anunț că în semn de solidaritate cu prietenii noștri din Ucraina, joi la ora 18:00 vor fi stinse luminile din casa Guvernului și în mai multe clădiri ale instituțiilor din subordine. Îndemn colegii și din alte instituții să se alăture acestui gest simbolic, așa au făcut și alte țări”, a comunicat premierul, în cadrul ședinței Guvernului.

Ulterior, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, și reprezentanții Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră au anunțat că vor deconecta lumina timp de 5 minute în toate subdiviziunile posturilor din subordine.

Au răspuns apelului premierului și reprezentanții Ministerului Culturii. Cei din urmă au îndemnat stingerea luminilor, pentru 5 minute, instutuțiilor din subordine.

Și Ministerul Apărării a anunțat că se alătură inițiativei lansate de Guvern. „Astfel, astăzi, începând cu ora 18.00, în toate garnizoanele Armatei Naționale va deconectată energia electrică timp de cinci minute, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean”, comunică reprezentanții instituției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: