Primăria Chișinău va crea o structură care va monitoriza curățenia în oraș. Conceptul urmează a fi prezentat în CMC
Full Article 1 minutes read

Primăria Chișinău va crea o structură care va monitoriza curățenia în oraș. Conceptul urmează a fi prezentat în CMC

Primăria municipiului Chișinău va crea o structură care va monitoriza curățenia în oraș. În acest sens, pe străzile din capitală vor circula agenți constatatori, care vor aplica amenzi celor aruncă gunoi în spațiile publice. Despre acest lucru a anunțat edilul capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.

„Am solicitat preturilor de sector să majoreze numărul de agenți constatatori, care vor stabili contravențiile în domeniul menținerii curățeniei în oraș.
Astfel, urmează să fie creată o structură separată, iar persoanele care vor merge în teritoriu, vor fi echipate cu uniformă specială, ca să fie vizibile, la fel ca și polițiștii”, a declarat Ceban.

Acesta a precizat că agenții constatatori vor fi angajați ai Primăriei Chișinău și vor avea dreptul să aplice amenzi conform Regulamentului privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în municipiul Chișinău. Noul concept urmează să fie prezentat în Consiliul Municipal Chișinău.

Amenzile vor varia între 900 și 1500 de lei pentru persoanele fizice și între 3000 și 9000 de lei pentru persoanele juridice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: