Primăria Chișinău va primi un grant de €18,8 mii pentru lupta cu coronavirusul. Cum vor fi cheltuiți banii?
Full Article 2 minutes read

Primăria Chișinău va primi un grant de €18,8 mii pentru lupta cu coronavirusul. Cum vor fi cheltuiți banii?

Primăria municipiului Chișinău va participa la implementarea proiectului trilateral „Împreună împotriva COVID – 19 – Mannheim – Chișinău – Cernăuți”. Acest proiect prevede consolidarea parteneriatelor bazate pe solidaritate într-o situație de urgență creată de pandemie și schimbul de experiență în cele trei urbe privind provocările legate de combaterea acestui fenomen.

x

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul colaborării trilaterale Mannheim – Chișinău – Cernăuți, părțile își propun să sensibilizeze opinia publică cu privire la respectarea regulilor de distanțare fizică și igienă pentru a reduce răspândirea virusului Covid-19 și suplimentarea stocurilor cu echipamente medicale de urgență.

Astfel, pentru realizarea proiectului, cele trei orașe vor primi un grant comun în mărime de 49 000 euro. Banii sunt acordați din fondurile Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

Conform proiectului, municipiului Chișinău îi vor reveni 18 800 de euro, surse care vor putea fi utilizate pentru: dezvoltarea capacității și competențelor în comunitatea parteneră; desfășurarea atelierelor de lucru online; achiziționarea de echipamente medicale; campanii de informare și sensibilizare.

Proiectul se va desfășura în perioada 22 septembrie 2020 – 30 iunie 2021.

Acordul de cooperare dintre cele trei orașe se încadrează în programul Proiectelor de parteneriat pentru dezvoltare locală durabilă (NAKOPA) finanțat de Engagement Global GmbH, Agenția de Servicii a Comunităților într-o singură Lume (SKEW), prin acordarea de sprijin financiar din fondurile Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: