Primăria luptă cu coronavirusul. Transportul public va funcţiona la maximă capacitate, pentru a se evita aglomerația
Full Article 2 minutes read

Primăria luptă cu coronavirusul. Transportul public va funcţiona la maximă capacitate, pentru a se evita aglomerația

Mâine, în municipiul Chişinău, transportul public va funcţiona la maximă capacitate. La linie va fi scos tot efectivul de autobuze şi troleibuze de care dispune municipalitatea. Anunţul a fost făcut de primarul general al municipiului Chişinău Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

„Aceasta pentru ca cetăţenii să nu se îmbulzească atât în transport, cât şi în staţii, dar să păstreze distanţa recomandată, de cel puţin un metru între persoane. În troleibuze şi autobuze am dispus să nu fie depăşită capacitatea de 60 de procente încărcătură, iar pentru microbuze, subdiviziunile responsabile au dispus să nu fie mai mult de 10-15 persoane”, a scris Ion Ceban.

Primarul Chişinăului a mai spus că obligatoriu, şoferii şi taxatorii vor purta măşti şi mănuşi. Dimineaţa, transportul public va circula conform orarului obişnuit, iar după ora 21.00 va fi instituit regim special.

Cum va funcţiona în zilele următoare transportul public se va decide la şedinţa Comisiei situaţiilor excepţionale, care va avea loc mâine la ora 16.30.

În acelaşi timp s-a dispus ca aparatul primăriei, dar şi angajaţii, inclusiv a direcţiilor şi întreprinderilor, să lucreze într-un regim special, preponderent exercitând munca la domiciliu. De asemenea, muncitorii vor fi echipaţi cu măşti, mănuşi, iar la locul de muncă vor fi disponibile dozatoare cu dezinfectante.

Primăria şi marea majoritate a subdiviziunilor vor funcţiona cu uşile închise, inclusiv subdiviziunile Direcţiei asistenţă socială, serviciile acesteia fiind orientate integral pentru asistenţa la domiciliu.

Amintim că duminică, 15 martie, în Republica Moldova au fost confirmate 11 cazuri noi de COVID-19, bilanțul ajungând la 23 de pacienți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: