Primăria promite că str. Ion Creangă din sectorul Buiucani va fi reabilitată integral. Cât vor costa lucrările?
Full Article 1 minutes read

Primăria promite că str. Ion Creangă din sectorul Buiucani va fi reabilitată integral. Cât vor costa lucrările?

Primăria municipiului Chișinău informează că strada Ion Creangă, sectorul Buiucani va fi reabilitată. Astfel, a fost încheiat contractul de executare a lucrărilor de reparație capitală (tronson cuprins între str. Alba-Iulia și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt), care prevede și reabilitarea rețelelor de apeduct și canalizare.

Primarul general Ion Ceban a menționat că renovarea arterei de circulație va începe în următoarele 2-3 săptămâni. Conform graficului, durata de execuție a lucrărilor contractate este luna martie 2022.

Proiectul prevede lucrări de amenajare a trotuarelor, schimbare a rețelelor de apeduct și canalizare, reparația părții carosabile, precum și reabilitarea rondurilor de la Piața Unirii Principatelor și Piața Dimitrie Cantemir.

„Vom începe reabilitarea străzii cu schimbarea tuturor rețelelor subterane, după care se va interveni la partea de drum”, a precizat Ion Ceban.

Prima etapă presupune schimbarea rețelelor de apeduct și canalizare, care vor costa circa 20 de mil. lei, iar etapa a doua prevede lucrări de reabilitare a carosabilului și se cifrează la circa 50 de mil. lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: