Primarul care a tamponat mortal cu mașina un copil și a fugit rămâne în penitenciar. Decizia Curții de Apel Chișinău
Full Article 2 minutes read

Primarul care a tamponat mortal cu mașina un copil și a fugit rămâne în penitenciar. Decizia Curții de Apel Chișinău

Primarul de Boldurești Nicanor Ciochină, care a accidentat mortal cu mașina un copil și a fugit, va rămâne în arest preventiv. Hotărârea a fost pronunțată de Curtea de Apel Chișinău.

În ședinta din 4 martie, Curtea de Apel Chișinău a examinat recursul depus de avocații edilului în privința deciziei primei instanțe din 23 februarie, referitor la plasarea lui Ciochină în arest preventiv pentru 30 de zile. Curtea de Apel a respins cererea, astfel edilul va rămâne în penitenciar.

Precizăm că tragicul accident rutier a avut loc pe 19 februarie, în satul Boldurești, raionul Nisporeni. O Dacia Duster, la volanul căruia se afla primarul de Boldurești Nicanor Ciochină, a tamponat mortal un adolescent și a plecat de la fața locului. Ciochină a fost reținut două zile mai târziu, pe 21 februarie. Potrivit poliției, mașina implicată în accident era de serviciu. Până la reținere, bănuitul a întreprins o serie de acțiune pentru a se eschiva de la răspundere. Acesta a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident. Iar în seara zilei de 20 februarie a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul. Tot pe 21 februarie, IGP a anunțat că a reținut pentru 72 de ore un medic stomatolog, care este suspectat că l-ar fi ajutat pe primarul din Boldurești să evite pedeapsa.

Stomatologul reținut pe caz va fi cercetat în libertate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: