Primele mere moldovenești, pe rafturile magazinelor din Suedia. Popescu: „O nouă piață pentru fructele și legumele noastre”
Full Article 2 minutes read

Primele mere moldovenești, pe rafturile magazinelor din Suedia. Popescu: „O nouă piață pentru fructele și legumele noastre”

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, susține că Suedia a devenit o nouă piață pentru fructele și legumele din Moldova. Potrivit oficialului de la Chișinău, primele mere moldovenești sunt deja prezente pe rafturile magazinelor suedeze. 

Vicepremierul Nicu Popescu a anunțat pe 8 iunie că a discutat, la Stockholm, cu omologul său suedez Tobias Billström.

Suedia a devenit o nouă piață pentru fructele și legumele noastre, iar primele mere moldovenești sunt deja prezente pe rafturile magazinelor suedeze. De asemenea, Suedia se află printre cei mai importanți donatori pentru țara noastră și am exprimat speranța ca această colaborare să continue și în viitor”, a comunicat Popescu.

Totodată, oficialul de la Chișinău a declarat că a mulțumit omologului său suedez „pentru sprijinul acordat în organizarea celei de-a doua ediții a Summit-ului Comunității Politice Europene în Republica Moldova, care a demonstrat că avem toate resursele necesare pentru a accelera procesul de aderare la Uniunea Europeană”.

Amintim că viceprim-ministrul Nicu Popescu efectuează, în perioada 6 – 8 iunie, două vizite de lucru la Bruxelles, Regatul Belgiei și Stockholm, Regatul Suediei. Anterior, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene menționau că vizita lui Popescu are loc „pentru aprofundarea dialogului bilateral, discutarea agendei europene și impulsionarea procesului de aderare a țării noastre la UE”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: