Primul caz de gripă aviară înregistrat în Ucraina în ultimii trei ani. Avertizarea ANSA pentru agenții economici moldoveni
Full Article 50 second read

Primul caz de gripă aviară înregistrat în Ucraina în ultimii trei ani. Avertizarea ANSA pentru agenții economici moldoveni

Un focar primar de gripă aviară A, subtipul H5, a fost înregistrat în regiunea Vinniţa, raionul Nemirov, la circa 120 km de frontiera cu Republica Moldova. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță astăzi, 21 ianuarie, într-un comunicat de presă, că informaţia a fost transmisă oficial de către autorităţile ucrainene.

Sursa declarată, cel mai probabil ar fi păsările din fauna sălbatică. În baza informaţiei pervenite, ANSA, dă asigurări că va întreprinde măsurile necesare pentru a preveni pătrunderea şi răspândirea acestei boli din regiunea nominalizată pe teritoriul Republicii Moldova.

În acest sens, ANSA atenţionează agenţii economici să întreprindă masurile de precauţie la importul cărnii şi a produselor din carne din ţara vecină.

Potrivit Reuters, este primul caz de gripă aviară înregistrat în Ucraina în ultimii trei ani. De la sfârșitul anului trecut, prezența gripei aviare s-a înregistrat în mai multe țări europene, printre care: România, Polonia, Germania, Slovacia și Ungaria.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: