Primul caz de infectare simultană cu gripă și COVID-19 în România. Medic: „Simptomele se modifică, durerile sunt înfiorătoare”
Full Article 2 minutes read

Primul caz de infectare simultană cu gripă și COVID-19 în România. Medic: „Simptomele se modifică, durerile sunt înfiorătoare”

România se confruntă cu două crize medicale simultan – de gripă și de coronavirus. Sunt pacienți care au fost confirmați pozitiv pentru ambele boli. Există și un nume pentru astfel de cazuri: flurona, scrie Libertatea.

Specialistul infecționist Cătălin Apostolescu spune că pacienții diagnosticați cu flurona, numele infecției simultane, provin din rândul tinerilor și au fost tratați cu antivirale.

„Nu au dezvoltat o forma severă, poate și pentru că sunt sunt copii. Va fi un sezon rece complicat deoarece avem simultan viroze respiratorii, COVID și gripă”, a apreciat doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

Două zile mai târziu, ministrul Alexandru Rafila a decretat stare de alertă epidemică, după ce, în ultimele două săptămâni, au explodat cazurile de infecții respiratorii.

Camerele de gardă ale spitalelor sunt asaltate de bolnavi, iar farmaciile au epuizat medicamentele pentru infecțiile de sezon rece.

Doctorul infecționist Cătălin Apostolescu a declarat că au fost înregistrate și primele cazuri de flurona din România.

„Ne confruntăm cu prima epidemie de gripă de la începutul pandemiei de COVID și era de așteptat să apară și cazuri de infectare simultană cu cei doi viruși”, a spus specialistul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: