Primul comentariu al poliției, după acuzațiile de sabotaj din partea lui Valico și Tauber
Full Article 3 minutes read

Primul comentariu al poliției, după acuzațiile de sabotaj din partea lui Valico și Tauber

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a comentat informațiile cu privire la sabotarea protestului care urmează să se desfășoare pe 19 iunie în capitală, precum și a concertului planificat de Veaceslav Valico, cu participarea artiștilor ruși. Reprezentanții instituției resping acuzațiile.

Reiterăm că Poliția nu are competența de a interzice instalarea dispozitivului, dar este obligată să asigure securitatea cetățenilor participanți la eveniment și să ceară toate actele juridice pentru aceasta. Precizăm că organizatorii trebuie să dețină nu doar dispoziția de autorizare a instalării, dar și să demonstreze caracterul juridic al bunurilor obținute și conformitatea acestora în vederea securității procesului în ansamblu”, se arată în declarația IGP.

Oamenii legii au precizat că, dacă un bun nu are act de proveniență, contract de chirie, garanția de securitate a tehnicii, etc- care de fapt este o procedură standard pentru așa evenimente și care sunt considerate grave devieri de la legislație – nu pot fi tolerate.

În cazul în care organizatorii au toate actele menționate – pot instala dispozitivul și Poliția va monitoriza în continuare buna desfășurare a evenimentului, securitatea cetățenilor și transparența procesului”, au conchis aceștia.

Pe 19 iunie, în centrul capitalei sunt planificate mai multe evenimente: marșul LGTB+ Moldova Pride și protestul mișcării socio-politice „Pentru viață”, în spatele căreia este Partidul „ȘOR”. De asemenea, a fost anunțată desfășurarea unui mare concert, la care ar fi urmat să evolueze artistul Morgenshtern. Ulterior, interpretul a renunțat la ofertă, îndemnându-și fanii să stea acasă, dând de înțeles că organizatorii ar fi persoane dubioase. În locul lui Morgenshtern, la Chișinău au ajuns alți interpreți ruși, inclusiv Filip Kirkorov. Câteva ore mai târziu, Valico a anunțat că și Egor Kreed va evolua la Chișinău, însă mai sunt așteptați și alți artiști, fără a oferi vreun nume.

Ieri, Veaceslav Valico a acuzat partidul de guvernare că ar fi în spatele deciziei de sabotare a concertului. Mai mult, potrivit acestuia, artiștii ruși ar fi presați să renunțe la concertul respectiv. NM a solicitat un comentariu din partea Inspectoratului Național de Securitate Publică și din partea PAS cu privire la acuzațiile lui Veaceslav Valico. Partidul de guvernare a refuzat să comenteze declarațiile, iar INSP nu ne-a răspuns la solicitare.

Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber, împreună cu Veaceslav Valico au venit în dimineața din 19 iunie în Piața Marii Adunări Naționale și au cerut poliției să fie lăsați să instaleze scena și toaletele ecologice, pentru ca manifestațiile planificate să aibă loc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: