Problema salariilor angajaților „Căii Ferate a Moldovei”, în vizorul deputaților. Aceștia cer soluționarea imediată
Full Article 2 minutes read

Problema salariilor angajaților „Căii Ferate a Moldovei”, în vizorul deputaților. Aceștia cer soluționarea imediată

Situația creată la Întreprinderea de Stat ”Calea Ferată a Moldovei” a fost analizată pe 28 ianuarie de către Comisia economie, buget și finanțe.

Potrivit datelor, la situația de la finele anului 2020, datoria creditoare a Î.S. ”Calea Ferată a Moldovei” constituia 459,4 milioane de lei, iar restanțele salariale – 35,5 milioane de lei.

Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au insistat asupra prezentării unui plan concret de acțiuni, formulat de către ministerul Economiei și Infrastructurii, APP în calitate de fondator și administrația Î.S. ”Calea Ferată a Moldovei”. Acesta trebuie să conțină  soluții viabile și reale pentru a îmbunătăți situația la ”CFM”, în primul rând – rezolvarea imediată a problemei salariilor angajaților.

Menționăm că Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” are circa 6800 de angajați.

Amintim că angajații ÎS „Calea Ferată din Moldova” nu-și primesc salariile de mai bine de trei luni. În unele raioane, lucrătorii căilor ferate au ieșit la protest, dar așa și nu și-au primit banii. Datoriile CFM față de angajați depășesc suma de 60 milioane de lei. Conducerea companiei atribuie acest lucru faptului că, din cauza pandemiei de coronavirus, volumul traficului de pasageri și mărfuri a scăzut.

Mai mult, 258 de persoane vor fi concediate la întreprinderea Calea Ferată din Moldova până la 1 martie. Majoritatea sunt mașiniști ai trenurilor de călători. Informația a fost confirmată pentru NM de directorul adjunct al companiei feroviare Miron Găgăuz.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: