Procuratura, despre amenințarea lui Cavcaliuc de a stropi și alte persoane cu verde de briliant
Full Article 2 minutes read

Procuratura, despre amenințarea lui Cavcaliuc de a stropi și alte persoane cu verde de briliant

Procuratura Generală investighează toate circumstanțele incidentului din 6 aprilie, în urma căruia vicepreședintelui raionului Sîngerei a fost stropit cu verde de briliant, fiindu-i afectată vederea. De asemenea, oamenii legii au atras atenția la declarația liderului Partidului Acasă Construim Euopa (PACE) Gheorghe Cavcaliuc, conform căreia același scenariu s-ar putea repeta și cu alți funcționari publici.

Contactați de NM, reprezentanții PG au declarat că deocamdată ancheta este în desfășurare și sunt studiate circumstanțele în care a fost comisă infracțiunea. Despre măsuri ulterioare, reprezentanții instituției promit că vor anunța ulterior.

La întrebarea NM dacă procurorii vor întreprinde anumite măsuri față de Cavcaliuc, care a declarat că „așa vor păți toți funcționarii care vor face abuz de funcția lor și se vor vaccina înaintea medicilor, bătrânilor și a poporului”, reprezentanții instituției au precizat că investighează circumstanțele celor întâmplate. Am precizat dacă PG a atras atenția asupra asupra celor enunțate, iar răspunsul a fost „Procuratura atrage atenția asupra la tot”.

***

Procuratura raionului Sîngerei a inițiat două cauze penale pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE, care ar fi stropit victima cu soluție, acesta urmând a fi audiat pe marginea cazului.

Victima este internată la spitalul raional, având arsuri de gradul I și II la ambii ochi.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: