Procuratura Generală a expediat Ciprului și Arabiei Saudite cereri de extrădare pe numele lui Vladimir Plahotniuc
Full Article 2 minutes read

Procuratura Generală a expediat Ciprului și Arabiei Saudite cereri de extrădare pe numele lui Vladimir Plahotniuc

Procuratura Generală a expediat cereri de extrădare pe numele lui Vladimir Plahotniuc în Cipru și Arabia Saudită. Despre acest lucru a anunțat procurorul general, Alexandr Stoianoglo, într-o conferință de presă din 22 octombrie.

Alexandr Stoianoglo a precizat că cererea anterioară expediată în acest sens Turciei nu s-a soldat cu un răspuns, deocamdată.

„Până acum nu am primit niciun răspuns de la autoritățile turce. Pot să vă spun, însă, că în afară de Turcia, Procuratura Generală a expediat cereri de extrădare posibilă a domnului Plahotniuc și din Cipru și Arabia Saudită. Până acum avem răspuns doar din Arabia Saudită că dl Plahotniuc nu a traversat hotarul în Arabia Saudită. Suntem în așteptare”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Despre faptul că Plahotniuc s-ar afla la Istanbul a anunțat pe 28 septembrie liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi. NM a contactat reprezentanții Ministerului de Interne pentru a afla unde se află fostul lider al Partidului Democrat. Pe 29 septembrie, Procuratura Generală a expediat autorităților Turciei o cerere de extrădare pe numele lui Plahotniuc.

Anterior, Plahotniuc s-a aflat în SUA, informație confirmată de Ambasada SUA la Chișinău. Omul de afaceri a părăsit Statele Unite pe 28 august.

Amintim că, în august, Procuratura Generală a cerut Washingtonului extrădarea lui Vladimir Plahotniuc. Fostul lider al PDM a părăsit Moldova în 2019, după ce s-a schimbat guvernarea. Atunci, el declara că a fost nevoit să părăsească țara din motive de siguranță. Pe numele lui Plahotniuc au fost inițiate mai multe dosare penale, fiind vizat și în dosarul privind „furtul miliardului”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: