Procuratura Generală a expediat Ciprului și Arabiei Saudite cereri de extrădare pe numele lui Vladimir Plahotniuc
Full Article 2 minutes read

Procuratura Generală a expediat Ciprului și Arabiei Saudite cereri de extrădare pe numele lui Vladimir Plahotniuc

Procuratura Generală a expediat cereri de extrădare pe numele lui Vladimir Plahotniuc în Cipru și Arabia Saudită. Despre acest lucru a anunțat procurorul general, Alexandr Stoianoglo, într-o conferință de presă din 22 octombrie.

x

Alexandr Stoianoglo a precizat că cererea anterioară expediată în acest sens Turciei nu s-a soldat cu un răspuns, deocamdată.

„Până acum nu am primit niciun răspuns de la autoritățile turce. Pot să vă spun, însă, că în afară de Turcia, Procuratura Generală a expediat cereri de extrădare posibilă a domnului Plahotniuc și din Cipru și Arabia Saudită. Până acum avem răspuns doar din Arabia Saudită că dl Plahotniuc nu a traversat hotarul în Arabia Saudită. Suntem în așteptare”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Despre faptul că Plahotniuc s-ar afla la Istanbul a anunțat pe 28 septembrie liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi. NM a contactat reprezentanții Ministerului de Interne pentru a afla unde se află fostul lider al Partidului Democrat. Pe 29 septembrie, Procuratura Generală a expediat autorităților Turciei o cerere de extrădare pe numele lui Plahotniuc.

Anterior, Plahotniuc s-a aflat în SUA, informație confirmată de Ambasada SUA la Chișinău. Omul de afaceri a părăsit Statele Unite pe 28 august.

Amintim că, în august, Procuratura Generală a cerut Washingtonului extrădarea lui Vladimir Plahotniuc. Fostul lider al PDM a părăsit Moldova în 2019, după ce s-a schimbat guvernarea. Atunci, el declara că a fost nevoit să părăsească țara din motive de siguranță. Pe numele lui Plahotniuc au fost inițiate mai multe dosare penale, fiind vizat și în dosarul privind „furtul miliardului”.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: