PCCOCS oferă detalii despre cele 1,5 milioane de euro depistate într-un camion la vama Leușeni
Full Article 2 minutes read

PCCOCS oferă detalii despre cele 1,5 milioane de euro depistate într-un camion la vama Leușeni

Oamenii legii continuă investigațiile întru descoperirea tuturor circumstanțelor schemei de contrabandă cu valută străină, demascată în dimineața zilei de 18 aprilie, la postul vamal Leușeni, informează Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). În acest sens, procurorii au solicitat arestarea preventivă a șoferului autocamionului, care fusese reținut imediat după depistarea infracțiunii. Pe numele acestuia a fost emis mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Potrivit sursei citate, banii au fost depistați la intrarea în țară, în habitaclul unui autocamion de model Mercedes Actros, înmatriculat în Republica Moldova, ce se deplasa fără încărcătură. În cadrul controlului de specialitate, funcționarii vamali au remarcat prezența mai multor pachete suspecte în cabina camionului, motiv pentru care a fost dispusă verificarea acestora.

Ca urmare a numărării bancnotelor, s-a stabilit că suma de bani ascunsă în pachete se ridică la 1 570 660 de euro. Banii au fost împachetați și sigilați, iar actualmente sunt păstrați în camera corpurilor delicte a Serviciului Vamal.

Concomitent, autocamionul, care aparține unei companii autohtone de transport internațional de mărfuri, a fost indisponibilizat pe teritoriul postului vamal Leușeni.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru tentativa de contrabandă a bunurilor, valoarea cărora depășește 200 de salarii medii lunare pe economie prognozate. În cadrul urmăririi penale, organele de anchetă urmează să stabilească proveniența banilor, statele care au fost tranzitate, persoanele implicate în schema infracțională, destinatarii acestor bunuri precum și alte circumstanțe relevante cazului.

Totodată, sursa citată informează că vor fi analizate mai multe versiuni, inclusiv și cele vehiculate în presă. Persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Menționăm că aceasta este una dintre cele mai mari capturi de bani la frontieră, înregistrată în ultimii ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: