Procuratura Generală: Vladimir Plahotniuc nu se mai află pe teritoriul Turciei
Full Article 1 minutes read

Procuratura Generală: Vladimir Plahotniuc nu se mai află pe teritoriul Turciei

Fostul președinte al Partidului Democrat (PDM) Vladimir Plahotniuc nu se mai află pe teritoriul Turciei. Informația a fost publicată de Procuratura Generală, pe 16 noiembrie.

„La cererea Procuraturii Republicii Moldova din 29 septembrie 2020 de extrădare a fostului lider PDM, autoritățile competente ale Turciei au comunicat că respectivul nu se mai află pe teritoriul lor. Printr-un răspuns oficial, expediat prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, partea turcă ne-a informat că cetățeanul Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Turcia la data de 4 octombrie 2020”, se arată în comunicat.

Amintim că Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

În luna iunie curent, Procuratura Generală a solicitat și autorităților din Statele Unite ale Amercii să-l extrădeze pe Plahotniuc, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA. Ulterior, a devenit publică informația că acesta a părăsit SUA și s-ar afla în Turcia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: