Procurorii cer 10 ani de închisoare pentru fostul sportiv Ion Șoltoianu, condamnat anterior pentru omor
Full Article 2 minutes read

Procurorii cer 10 ani de închisoare pentru fostul sportiv Ion Șoltoianu, condamnat anterior pentru omor

Procurorii PCCOCS au solicitat o pedeapsă de 10 ani închisoare pentru fostul sportiv Ion Șoltoianu care în martie ar fi agresat un bărbat în sectorul Botanica al capitalei și ar fi amenințat cu pistolul câinele care-l însoțea. 

Solicitarea procurorilor include și pedeapsa pentru păstrarea de muniții și arme de către acesta.

Procurorii au prezentat Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, toate probele acumulate, în mai puțin de 3 luni de la pornirea urmăririi penale. Ulterior, judecătorul a prelungit arestul preventiv al inculpatului, la solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Acum, deși inculpatul continuă să fie deținut în arest preventiv, iar probatoriul a fost deja prezentat, instanța de judecată a stabilit următoarea ședință peste 3 luni, după revenirea magistratului din concediul de odihnă.

Amintim că, în 2013, Șoltoianu a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru omor, păstrare ilegală de arme și șantaj. El a fost eliberat în august 2019 din Penitenciarul nr. 13, după ce a obținut o hotărâre de judecată prin care „condițiile inumane și degradante”, în care a fost deținut, au fost compensate prin reducerea termenului de pedeapsă.

Ion Şoltoianu a avut o carieră remarcabilă în domeniul artelor marţiale. A fost campion al fostei URSS, campion european şi mondial la diferite genuri de sport de contact.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: