Procurorii contestă arestul la domiciliu a lui Stoinaoglo și Popov
Full Article 2 minutes read

Procurorii contestă arestul la domiciliu a lui Stoinaoglo și Popov

Procurorul, desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor de a efectua urmărirea penală în privința lui Alexandr Stoianoglo, a contestat încheierea judecătorului de instrucție care l-a plasat pe învinuit în arest la domiciliu. În cazul în care recursul va fi admis, Alexandr Stoianoglo ar putea fi din nou plasat în arest preventiv, menționează Procuratura Anticorupție (PA), pe 12 octombrie.

De asemenea a fost depus și un recurs asupra arestului la domiciliu aplicat în privința adjunctului procurorului General suspendat, Ruslan Popov.

În opinia procurorului de caz, instanța de judecată și-a motivat hotărârea prin aspecte și circumstanțe „care nu corespund realității”.

„Prin urmare, instanța nu și-a motivat raționamentele legate de circumstanțele și împrejurările date care au determinat alegerea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu.

Mai mult, până a solicita aplicarea arestului procurorii au constatat că, persistă riscul intimidării și influențării asupra persoanelor care urmează a fi audiați în cadrul cauzei penale, în cazul aflării la libertate a învinuitului Ruslan Popov”, se menționează într-un comunicat al PA.

De asemenea procurorii afirmă că Ruslan Popov, în cadrul ședinței de judecată în procesul de examinare a demersului privind aplicarea măsurii preventive, „a dat dovadă de un comportament agresiv, invocând un șir de amenințări cu răfuiala la adresa procurorului de caz”.

„Procurorii consideră că, aplicarea arestului la domiciliu de către judecătorul de instrucție a fost luat în condițiile de lipsă de imparțialitate, ținând cont de faptul că însuși judecătorul a făcut declarației de abținere de la caz, care însă nu a fost admisă. Magistratul personal a invocat o situație de incompatibilitate, legată de faptul că judecătorul a activat mai mult de 10 ani în cadrul Procuraturii Generale, în subordinea nemijlocită a învinuitului, însă judecătorul care a examinat abținerea a făcut abstracție de aceste împrejurări și a respins abținerea”, se mai arată în comunicat.

Amintim că procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo a fost plasat în arest la domicilui pentru 30 de zile. Hotărârea a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, în seara de 8 octombrie.

Pe 11 octombrie și adjunctul suspendat al procurorului general suspendat, Ruslan Popov, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Acesta este învinuit de îmbogățire ilicită.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: