Procurorii și ofițerii SIS au descins cu percheziții la domiciliul lui Alexandru Jizdan
Full Article 2 minutes read

Procurorii și ofițerii SIS au descins cu percheziții la domiciliul lui Alexandru Jizdan

Procurorii PCCOCS, cu sprijinul ofițerilor SIS, desfășoară percheziții la un fost ministru de interne, în dimineața zilei de 29 iunie. Potrivit surselor NM, perchezițiile au loc la domiciliul ex-ministrului de interne, generalul Alexandru Jizdan.

Verificările se desfășoară în mai multe locații.

Potrivit PCCOCS, oamenii legii îl investighează pe fostul înalt demnitar pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

De menționat că în 2019 a fost inițiat controlul averii lui Alexandru Jizdan, în baza unei sesizări din oficiu privind depunerea tardivă a declarației anuale de avere și interese personale. Inspectorul ANI a constatat mai multe încălcări. Drept urmare, a dispus confiscarea averii nejustificate în sumă de 770 de mii de lei și a sesizat Procuratura Generală pe aspectul falsului în declarații. 

Ulterior, Jizdan a venit cu o reacție la acest subiect. Deputatul a explicat că suma de 770 mii de lei, despre care ANI a menționat că nu are dovada provenienței, ar fi obținut-o de la părinții săi, care au vândut un teren agricol. Mai mult, banii ar fi fost transferați timp de patru ani, perioadă în care fiul său învăța în afara țării.

De asemenea, Jizdan a declarat că pretinsele imobile deținute în afara Republicii Moldova ar fi, de fapt, 3 apartamente luate în chirie în perioada în care copilul său învăța acolo.

Ulterior, Jizdan a contestat în instanță actul emis de ANI cu privire la confiscarea unei părți din averea sa, în sumă de 770 de mii de lei. „Este suspicioasă constatarea acestei instituții care a efectuat verificări timp de aproape doi ani și care mi-a atribuit ca proprietăți nedeclarate 3 apartamente închiriate de feciorul meu care este student. La fel de stranii sunt și celelalte constatări”, a scris Jizdan pe pagina sa de Facebook.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: