kashmir.today

Procurorii vor să-i vadă după gratii pe agresorii sexuali. 14 minore au avut de suferit

În ultima săptămână a lunii martie a anului 2022, procurorii au trimis în judecată cinci dosare penale de învinuire a 17 persoane de comiterea infracțiunilor de trafic de ființe umane și trafic de copii. Victimele sunt 20 la număr, dintre care 14 sunt minore care au fost exploatate sexual, inclusiv o victimă din Tadjikistan, care a fost exploatată atât în Rusia, cât și în Moldova.

Într-un alt dosar victima a fost exploatată cu utilizarea tehnologiilor informaționale, fiind șantajată cu publicarea pozelor ei intime. Unele dintre faptele deferite justiției datează cu anul 2003, 2008 – perioadă care însă nu a constituit un impediment pentru procurori și ofițeri în vederea acumulării probelor suficiente și trimiterea dosarului în judecată.

La solicitarea procurorilor, în privința a șapte persoane a fost aplicat arestul, în scopul desfășurării obiective a investigațiilor și evitării eschivării lor.

Potrivit legii, infracțiunile pentru care învinuiții sunt trimiși pe banca acuzaților sunt deosebite de grave și excepțional de grave și sunt pedepsite cu termene de până la 20 ani închisoare. În cazul a 13 din cei 17 învinuiți, pentru faptele de care sunt acuzați  aceștia riscă chiar și detențiune pe viață.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Максим Андреев/NewsMaker

Oficial: procurorii moldoveni îl vor pe Plahotniuc în Moldova. Cererea de extrădare a fost expediată

Procuratura Generală anunță că a transmis autorităților din Grecia cererea oficială de extrădare a fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc, reținut recent pe aeroportul din Atena în baza unei alerte internaționale emisă de Interpol. Autoritățile de la Chișinău își exprimă încrederea că partea elenă va da curs solicitării și îl va preda justiției din Republica Moldova, pentru ca Plahotniuc să răspundă în fața legii pentru faptele de care este acuzat.

„Actele transmise includ toate materialele necesare în susținerea cererii, în conformitate cu prevederile Convenției europene de extrădare din 1957 (Convenția de la Paris) și normele de procedură penală aplicabile. Procuratura își exprimă încrederea că, în baza angajamentelor asumate în cadrul cooperării judiciare internaționale, autoritățile elene vor da curs cererii transmise, în vederea aducerii în fața justiției a persoanei vizate”, anunță PG.

Potrivit sursei, procedura de extrădare începe din momentul transmiterii cererii de extrădare de către statul solicitant către statul solicitat, pe teritoriul căruia a fost arestată persoana căutată.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: