Procurorul general a semnat ordinul. Cine va exercita interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia
Full Article 2 minutes read

Procurorul general a semnat ordinul. Cine va exercita interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia

Interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia va fi exercitat de Victor Cîlcic – procuror în cadrul aceleiași subdiviziuni teritoriale. Un ordin în acest sens a fost semnat recent de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo. Măsura este valabilă până la ocuparea funcției prin concurs, se arată într-un comunicat publicat pe 24 iunie de Procuratura Generală. 

Concomitent, a fost dispusă exercitarea interimatului funcției de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție lui Vasile Levițchi – procuror în Procuratura municipiului Chișinău.

De notat că, ambii procurori au revenit recent în cadrul organelor procuraturii după ce au demisionat în anul 2014 din sistem. Prin Hotărârile Consiliului Superior al Procurorilor din 18 iunie 2020 ei au fost desemnați învingători ai concursurilor, fiind reîncadrați în funcțiile vacante de procuror în Procuratura UTA Gagauzia și, respectiv, procuror în Procuratura capitalei.

Victor Cîlcic are o vechime de muncă în cadrul Procuraturii de 16 ani, deținând pe parcurs mai multe funcții de conducere în Procuratura UTA Găgăuzia, iar în intervalul 2004 – 2014 a fost șeful Procuraturii raionului Vulcănești.

Vasile Levițchi are un stagiu de muncă în calitate de procuror de 20 de ani, activând în cadrul procuraturilor municipiului Bălți, sectorului Râșcani al capitalei, iar în perioada anilor 2004 – 2014 – a activat în calitate de adjunct al Procurorului Anticorupție.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: