Procurorul general adjunct suspendat Ruslan Popov, plasat în izolatorul CNA pentru 20 de zile
Full Article 2 minutes read

Procurorul general adjunct suspendat Ruslan Popov, plasat în izolatorul CNA pentru 20 de zile

Procurorul general adjunct suspendat Ruslan Popov, suspectat de îmbogățire ilegală, a fost plasat în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru 20 de zile. Decizia de a schimba măsura de arest a fost luată de Curtea de Apel Chișinău, în ședința din 19 octombrie. Informația a fost confirmată către NM de către avocatul lui Popov, Igor Hlopețchi.

„Evident, aceasta este o soluție personalizată. Vom reclama CEDO ”, a spus avocatul.

Amintim că pe 11 octombrie, Ruslan Popov a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în urma deciziei magistraților Judecătoriei Ciocana.

Ruslan Popov a fost reținut pe 9 octombrie, pe un termen de 72 de ore. El este cercetat penal pentru îmbogățirea ilicită. Urmărirea penală este exercitată de către un grup de procurori și ofițeri de urmărire penală din cadrul Procuraturii Anticorupție, cu suportul acordat de Serviciul de Informații și Securitate. Procurorii anticorupție au solicitat judecătorilor să emită mandat de arestare pe numele său.

Ruslan Popov a fost suspendat din funcția de adjunct al procurorului general concomitent cu deschiderea unui dosar penal pe numele lui Alexandr Stoianoglo. Împreună cu colegul său, Iurie Perevoznic (în prezent, acesta a demisionat din funcția de procuror-șef adjunct), Ruslan Popov a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a declarat că Stoianoglo ar fi nevinovat. Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Vasile Grădinaru a depus o sesizare la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) și le-a reproșat lui Popov și Perevoznic că s-ar fi expus în mod public în interes personal și au dat apreciere juridică pe fiecare capăt de acuzare, care i se incriminează lui Stoianoglo.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: