Procurorul general interimar, Dumitru Robu, afirmă că dosarul „kuliok” va fi suspus controlului
Full Article 2 minutes read

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, afirmă că dosarul „kuliok” va fi suspus controlului

Procesul penal inițiat după imaginile video în care fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM) Vladimir Plahotniuc îi transmite o pungă neagră ex-președintelui Republicii Moldova Igor Dodon și care nu a avut o finalitate, va fi supus verificărilor.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gradă de către procurorul general interimar, Dumitru Robu.

„După cum am menționat și în comunicatul Procuraturii Generale din 13 octombrie curent, vor fi supuse controlului toate dosarele penale și procesele penale care prezintă un interes sporit pentru societate, inclusiv și procesul menționat de dumneavoastră”, a declarat Dumitru Robu pentru ZdG.

Amintim că în luna mai, 2020, fostul deputat al Platformei Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță, a prezentat mai multe înregistrări video în care apar Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov. Fostul președinte al PDM avea în mâini o pungă neagră pe care i-a dat-o lui Igor Dodon, despre care Reniță susținea că ar conține bani.

Pe 24 iunie, Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat o investigație în baza acestui caz. Procurorii au decis să nu inițieze un dosar penal, deoarece este imposibil să se stabilească ce se afla în pachetul pe care Plahotniuc i l-a dat lui Dodon. În același timp, procuratura a dat asigurări că va relua ancheta, în cazul în care vor apărea dovezi concludente.

Tot în anul 2020, Alexandr Stoianoglo, pe atunci procuror general, a spus că imaginile nu sunt probe concludente pentru inițierea unui dosar penal. Șeful Procuraturii Generale afirma că Igor Dodon că ar trebui taxat prin instrumente politice.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: