Procurorul șef de la Ungheni care a provocat un accident cu patru morți la Bahmut, rămâne în funcție. Cererea de suspendare, respinsă
Full Article 2 minutes read

Procurorul șef de la Ungheni care a provocat un accident cu patru morți la Bahmut, rămâne în funcție. Cererea de suspendare, respinsă

Procurorul șef al Procuraturii raionului Ungheni, Dumitru Triboi, implicat în accidentul de la Bahmut, soldat cu patru morți, rămâne în funcție. Se întâmplă după ce Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a respins, în ședința din 15 noiembrie, demersul procurorului general interimar, Ion Munteanu, prin care a cerut suspendarea lui Triboi din funcție.

„Se respinge demersul procurorului general interimar de a elibera acordul în vederea suspendării din funcție a procurorului-șef al Procuraturii raionului Ungheni, Dumitru Triboi”, a declarat președinta CSP, Angela Motuzoc.

Motuzoc a precizat că demersul a fost respins cu paritate de voturi.

Hotărârea poate fi contestată în condițiile legii.

Amintim că, în seara zilei de 20 octombrie, o Skoda Fabia, la volanul căruia era procurorul Dumitru Triboi, a accidentat o căruță în care se afla o familie din 6 persoane, pe traseul R-1, localitatea Bahmut. În urma impactului, patru persoane au decedat, iar alte două – au fost transportate la spital. Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), în urma testării prezenței alcoolului în aerul expirat la șoferul automobilului, rezultatul a fost negativ.

Dumitru Triboi a fost reținut și, ulterior, plasat în arest.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: