Procurorul Vitalie Calugareanu a omis să își declare unele bunuri și venituri
Full Article 2 minutes read

Procurorul Vitalie Calugareanu a omis să își declare unele bunuri și venituri

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a verificat averea procurorului Vitalie Calugareanu din procuratura Chișinău și a constatat încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale.

În cadrul controlului averii inițiat în anul 2019, au fost constatate neincluderea unor date și informații din declarațiile de avere și interese personale, depuse de către familia procurorului în perioada 2016-2018. La completarea declarațiilor, procurorul a omis să includă veniturile sub formă de alimentare card cu numerar pe conturile bancare deschise pe numele său, în mărime totală de circa 34 de mii de lei și trei bunuri imobile, deținute de familia acestuia – două apartamente și cota-parte 1/38 din încăperea nelocativă, toate amplasate în municipiul Chișinău.

Conform legislației speciale a ANI, procurorul și soția sa au beneficiat de dreptul de a-și expune punctul de vedere în cadrul controlului. Însă, din declarațiile acestora, inspectorul de integritate a respins o parte dintre argumentele prezentate din lipsa probelor concludente.

Inspectorul de integritate a remis un denunț la Procuratura Generală pentru examinarea cauzei sub aspect penal.

Totodată, potrivit unui comunicat emis de ANI, procurorul are termen de 30 de zile pentru a rectifica declarațiile de avere în care a admis aceste omisiuni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: