Producătorii agricoli afectați de secetă ar putea beneficia de rambursarea sumelor TVA
Full Article 2 minutes read

Producătorii agricoli afectați de secetă ar putea beneficia de rambursarea sumelor TVA

Producătorii agricoli afectați de secetă ar putea beneficia de rambursarea sumelor TVA. Subiectul va fi discutat săptămâna viitoare cu reprezentanții Ministerului Finanțelor, a declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, în cadrul unei întrevederi cu membrii Asociației „Forța Fermierilor”. Potrivit ministrului, în vederea susținerii fermierilor moldoveni, autoritățile vor aloca, inclusiv, resurse suplimentare pentru susținerea gospodăriilor agricole.

Potrivit unui comunicat emis de ministerul de resort, săptămâna trecută, la minister, au avut loc multiple ședințe atât cu reprezentanții băncilor comerciale, cât și cu distribuitorii de inputuri, care au manifestat deschidere pentru realizarea concesiilor individuale cu clienții lor.

În cadrul întrevederii, ministrul Vladimir Bolea a declarat că săptămâna viitoare va fi organizată o ședință comună cu Ministerul Finanțelor pentru a examina oportunitatea producătorilor agricoli afectați de secetă de a beneficia de rambursarea sumelor TVA. La fel, urmează să fie convocată o ședință cu Banca Națională a Moldovei pentru a discuta despre dobânzile la credite angajate de agricultori.

Conducerea MAIA a declarat că se poartă discuții inclusiv cu partenerii externi pentru a obține sprijin financiar orientat spre susținerea activităților fermierilor mici și mijlocii. În acest sens, ministerul reamintește că, recent, au avut loc negocierile finale cu Banca Mondială, unde a fost decisă finanțarea unui nou proiect agricol.

„Astăzi, reprezentanții FAO în Republica Moldova au anunțat că, vor fi alocate resurse suplimentare pentru susținerea gospodăriilor agricole”, mai anunță MAIA.

Precizăm că, în ultima perioadă, Republica Moldova se confruntă cu o secetă hidrologică fără precedent. Mai multe râuri din țară au secat, iar nivelul apei în râul Nistru a scăzut la niveluri record. Anterior, membrii Asociației „Forța Fermierilor” au cerut instituirea stării de urgență în sectorul agricol, urmare a secetei. Cererea, însă, așa și nu a ajuns să fie dezbătută de membrii Cabinetului de miniștri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: