Profesoara din Hiliuți care a criticat inaugurarea toaletei, chemată „la covor” de către președintele raionului Râșcani
Full Article 3 minutes read

Profesoara din Hiliuți care a criticat inaugurarea toaletei, chemată „la covor” de către președintele raionului Râșcani

Profesoara de la gimnaziul din satul Hiliuți, raionul Râșcani, care a acordat un interviu și a criticat fastul cu care a fost inaugurată toaleta din cadrul instituției, a fost chemată astăzi „la covor” de președintele raionului, Vasile Secrieru. Acesta a prevenit-o pe Nelea Diaconu că gimnaziul nu va mai beneficia de susținere finaciară din bugetul raional, scrie portalul nordnews.md.

Femeia le-a spus jurnaliștilor că a fost acuzată de către președintele raionului Râșcani Vasile Secrieru că instituția nu va mai beneficia de finanțare, din cauza atitudinii sale.

„Mi-a spus să las directoarea să lucreze, de parcă eu pun bețe-n roate cuiva. Probabil, s-a referit la interviul de ieri. Eu doar mi-am expus părerea, într-o țară democratică, unde presa este liberă. Nu am ofensat pe nimeni. A spus că vom rămâne cu stadionul nereparat. Directoarea m-a sunat dis-de-dimineață și m-a anunțat că sunt așteptată în biroul președintelui raionului, asta deși am avut ore. Eu aveam cele mai negre scenarii, mă gândeam că voi ajunge astăzi să discut și cu domnul Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării.”, a menționat Nelea Diaconu, profesoară din gimanziul satului Hiliuți.

Contactat telefonic, președintele raionului Râșcani, Vasile Secrieru a evitat să răspundă la întrebările jurnaliștilor, motivând că abia a ieșit dintr-o ședință.

Este adevărat că ați chemat-o în biroul dvs. pe profesoara Nelea Diaconu?

Reveniți vă rog mai târziu. Eu acum am ieșit din ședință.

Peste cât timp să revenim?

….

Reacția vine după ce Nelea Diaconu, profesoară la gimnaziul din Hiliuți, a declarat pentru NordNews.md că s-ar fi făcut prea mult caz din acest eveniment.

„Nu era cazul să facă mare tam-tam, mare treabă pentru asta, putea mai altfel să facă, nu școala s-a deschis, s-a deschis doar un veceu, și încă s-au fotografiat toți acolo, dar ce așa mare… De ce nu s-a făcut nimic când n-au fost alegeri, nu s-a făcut nimic. Mie îmi era rușine. Înseamnă că eu, dacă acasă mi-am făcut reparație și mi-am deschis veceu, eu trebuie să chem raionul”, a spus aceasta.

Amintim că șeful Centrului de Sănătate Publică Bălți Veaceslav Chislari a declarat că s-a autosesizat, iar conducerea gimnaziului din Hiliuți riscă o amendă de până la 25 de mii de lei.

Amintim că avocatul copilului Maia Bănărescu a condamnat politicienii care folosesc copiii pentru a-și promova imaginea: „Este revoltător și imoral. Copiii nu pot fi folosiți pentru a obține voturi sau like-uri”.

Iar ministrul Educației Igor Șarov a declarat că a sesizat Agenția Națională pentru Sănătate Publică, pentru pedepsirea contravențională a organizatorilor evenimentului.

Președintele Igor Dodon a calificat inaugurarea cu fast a blocului sanitar, la care a participat și deputatul PSRM Vladimir Mizdrenco, drept „o prostie totală”, însă a menționat că inițiativa este lăudabilă.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: