Prognoza lui Renato Usatîi: Săptămâna aceasta, Vladimir Țurcan va redeveni președinte al CC
Full Article 2 minutes read

Prognoza lui Renato Usatîi: Săptămâna aceasta, Vladimir Țurcan va redeveni președinte al CC

Fostul președinte al Curții Constituționale Vladimir Țurcan va reveni în funcția de președinte a instituției. Cel puțin asta susține liderul formațiunii Partidul Nostru (PN) Renato Usatîi. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 22 iunie a emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

„Săptămâna aceasta Vladimir Țurcan va reveni în funcția de președinte al Curții Constituționale. Mâine vă voi numi judecătorii de la Curtea de Apel care vor menține decizia. Dețin și numele judecătorilor cu care s-a făcut înțelegerea”, a declarat Renato Usatîi.

Liderul PN afirmă că nu există nicio îndoială că fostul deputat socialist va reveni în fotoliul de președinte al CC. Renato Usatîi susține că aceasta este dorința lui Igor Dodon.

Precizăm că judecătorul constituțional Vladimir Țurcan a cerut anularea hotărârii prin care a fost destituit din funcția de președinte al instituției și înlocuit cu Domnica Manole. Judecătoria Chișinău a dispus examinarea cauzei de către un complet format din trei judecători, specializați în materie de contencios administrativ. Astfel, cererea judecătorului urmează a fi examinată de către Viorica Dodon, Tatiana Avasiloaie și Alexei Paniș.

Fostul deputat al Partidului Socialiștilor, Vladimir Țurcan, desemnat judecător constituțional de către Parlament, a fost ales, pe 19 august, în calitate de președinte al Curții Constituționale. Într-o hotărâre publicată pe 23 aprilie pe pagina electronică a Curții se anunța că Vladimir Țurcan a fost destituit din funcția de preşedinte al Curții ca urmare a exprimării votului de neîncredere. Potrivit unei alte hotărâri, Domnica Manole a fost aleasă, prin vot secret, în calitate de președintă a Curții, pe un termen de trei ani, cu majoritate de voturi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: