Programul de activitate și lista guvernului Gavrilița au fost depuse în Parlament (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Programul de activitate și lista guvernului Gavrilița au fost depuse în Parlament (FOTO)

Programul de activitate și lista Guvernului Gavrilița au fost depuse la Secretariatul Parlamentului. Anunțul a fost făcut de către Natalia Gavrilița, pe 8 februarie, pe pagina sa de Facebook. 

„Facem un pas hotărât spre alegerile anticipate de care are nevoie țara. Dacă actualii deputați nu pot vota un plan de acțiuni anticorupție, anticriză și pro-dezvoltare, o vor putea face oamenii la alegeri anticipate”, a scris premierul desemnat pe pagina sa de Facebook

Dragi prieteni,

acesta este programul de guvernare pe care l-am depus la Parlament si pe care îl vom prezenta…

Publicată de Natalia Gavrilița pe Luni, 8 februarie 2021

Iar deputatul PAS Sergiu Litvinenco a scris că formațiunea optează, în continuare, pentru declanșarea alegerilor anticipate: „Pasul de azi trebuie privit anume pentru realizarea acestui deziderat – respingerea de două ori a solicitării de învestitură după 45 de zile de la respingerea primei din ele conduce la dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate pentru Parlament”.

De asemenea, Sergiu Litvinenco, care a fost propus candidat la funcția de ministru al Justiției, a mai scris că, în cazul în care fracțiunile PSRM și a Partidului „ȘOR” vor decide să voteze guvernul, pentru a evita declanșarea anticipatelor, noul executiv se angajează să-și orienteze mandatul pe gestionarea crizei economice și pandemice, dar și „pe eliberarea din funcții a tuturor demnitarilor și funcționarilor care au promovat sau au închis ochii la diverse scheme corupționale în favoarea unor grupuri de interese favorabile regimului Dodon ori s-au implicat ilegal în activități politice pentru Dodon, PSRM sau sateliții lor”.

Programul de activitate și lista Guvernului Gavrilița au fost depuse la Secretariatul Parlamentului. Optăm în continuare…

Publicată de Sergiu Litvinenco pe Luni, 8 februarie 2021

Secretariatul parlamentului a confirmat informația, privind recepționarea programului de activitate și lista guvernului Gavrilița. Biroul Permanent al Parlamentului urmează să se convoace în ședință pentru a stabili data ședinței plenare a legislativului, în cadrul căreia urmează a fi supusă dezbaterilor componența cabinetului de miniștri și programul guvernului.

Amintim că Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de premier al țării. Pe 5 februarie, aceasta și-a prezentat echipa. Din cadrul acesteia fac parte deputați PAS, dar și actuali consilieri ai președintei țării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: