Programul „Prima Casă” ar putea fi extins pentru angajații din structurile de forță
Full Article 1 minutes read

Programul „Prima Casă” ar putea fi extins pentru angajații din structurile de forță

Programul „Prima Casă” ar putea fi extins, se anunță într-un comunicat al guvernului. Modificările vizează angajații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Apărării, SPPS, SIS, CNA și ANP.

Potrivit lui Chicu, prin programul „Prima Casă 6”, guvernul trebuie să crească accesibilitatea creditelor pentru procurarea locuinței pentru funcționarii publici cu statut special.

Viceprim-ministrul Pușcuța a informat că în cadrul proiectului statul va achita corpul creditului, iar beneficiarul dobânda acestuia. Modelarea matematică a arătat că în cazul unei locuințe cu valoarea de 1 milion lei și unui credit pentru o perioadă de 15 ani, statul va achita circa 5500 lei pe lună, iar beneficiarul va achita circa 4 mii lei.

Vor fi eligibile persoane cu vârsta de până la 50 de ani, inclusiv cei de 50 de ani, iar costul maxim al imobilului de 1 milion lei. Participarea inițială va fi de 0%.

Precizăm că programul „Prima Casă” a fost inițiat de către guvernul condus de către democratul Pavel Filip. De la lansare și până în prezent, prin intermediul acestui program au fost procurate 4205 de locuințe.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: