Prospectele la medicamente ar putea fi traduse, obligatoriu, în rusă. Ce inițiativă legislativă propune PSRM

Prospectele medicamentelor vândute în Republica Moldova ar putea fi traduse, în mod obligatoriu, în limba rusă. O inițiativă în acest sens propune Partidul Socialiștilor. Dezvăluirile au fost făcute astăzi, 27 noiembrie, de către deputatul blocului ACUM, Petru Frunze, pe pagina sa de facebook

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2231064127185137&id=100008447135445

Potrivit proiectului de lege, informația de pe ambalajele medicamentelor produse de către producătorii autohtoni și în cazul medicamentelor de import se expune în limba de stat și în limba rusă, ca limbă de comunicare interetnică. Același lucru este prevăzut și pentru instrucțiunele de utilizare a medicamentelor.

De asemenea, proiectul de lege interzicere introducerea pe piață și/sau punerea la dispoziție pe piață a produselor care nu corespund normelor enunțate.

Amintim că, la finele lunii octombrie, guvernul Sandu a refuzat să aprobe inițiativa deputaților socialiști de a traduce în limba rusă prospectele medicamentelor. Guvernul a argumentat că traducerea în limba rusă a prospectelor va atrage cheltuieli suplimentare pentru importatorii moldoveni și poate duce la reducerea numărului de companii farmaceutice care livrează medicamente în Republica Moldova.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

presedinte.md

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene al României, la Chișinău. Ce a discutat cu președinta Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit pe 16 iulie cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene al României, Dragoș-Nicolae Pîslaru, care se află într-o vizită la Chișinău. Oficialii au discutat despre necesitatea accelerării proiectelor de interconectare a infrastructurii celor două țări și fortificarea colaborării dintre autoritățile de la Chișinău și București.

Potrivit unui comunicat al instituției prezidențiale, Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul oferit de România în dezvoltarea sectoarelor esențiale ale economiei naționale și în susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii, președinta Sandu a evidențiat importanța consolidării cooperării dintre Chișinău și București, în special în contextul procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și a experienței dobândite de România în acest proces.

Un subiect al discuției l-a constituit necesitatea accelerării implementării proiectelor strategice de interconectare, precum construcția de noi poduri peste Prut și realizarea liniilor electrice Bălți–Suceava și Strășeni–Gutinaș, precum și reducerea timpilor de așteptare la punctele de trecere a frontierei dintre Republica Moldova și România.

presedinte.md
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: