Prospectele la medicamente ar putea fi traduse, obligatoriu, în rusă. Ce inițiativă legislativă propune PSRM
Full Article 1 minutes read

Prospectele la medicamente ar putea fi traduse, obligatoriu, în rusă. Ce inițiativă legislativă propune PSRM

Prospectele medicamentelor vândute în Republica Moldova ar putea fi traduse, în mod obligatoriu, în limba rusă. O inițiativă în acest sens propune Partidul Socialiștilor. Dezvăluirile au fost făcute astăzi, 27 noiembrie, de către deputatul blocului ACUM, Petru Frunze, pe pagina sa de facebook

Astăzi în cadrul Comisiei Administrație Publică am examinat proiectul de lege nr.202 din 19 09 2019. Colegii deputați…

Geplaatst door Petru Frunze op Woensdag 27 november 2019

Potrivit proiectului de lege, informația de pe ambalajele medicamentelor produse de către producătorii autohtoni și în cazul medicamentelor de import se expune în limba de stat și în limba rusă, ca limbă de comunicare interetnică. Același lucru este prevăzut și pentru instrucțiunele de utilizare a medicamentelor.

De asemenea, proiectul de lege interzicere introducerea pe piață și/sau punerea la dispoziție pe piață a produselor care nu corespund normelor enunțate.

Amintim că, la finele lunii octombrie, guvernul Sandu a refuzat să aprobe inițiativa deputaților socialiști de a traduce în limba rusă prospectele medicamentelor. Guvernul a argumentat că traducerea în limba rusă a prospectelor va atrage cheltuieli suplimentare pentru importatorii moldoveni și poate duce la reducerea numărului de companii farmaceutice care livrează medicamente în Republica Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: