„Protejează minorii de propaganda homosexualității și a altor perversiuni”. Orban i-a trimis lui Dodon o scrisoare de mulțumire (DOC)
Full Article 2 minutes read

„Protejează minorii de propaganda homosexualității și a altor perversiuni”. Orban i-a trimis lui Dodon o scrisoare de mulțumire (DOC)

Liderul PSRM, Igor Dodon, a publicat pe 7 iulie o scrisoare de mulțumire pe care a primit-o din partea prim-ministrul ungar, Viktor Orban. În cadrul acesteia, șeful guvernului de la Budapesta îi mulțumește lui Dodon pentru sprijinul acordat legii care „protejează minorii de propaganda pornografiei, violenței sexuale, homosexualității și a altor perversiuni”, se arată în comunicatul PSRM.

„Sunt recunoscător prietenului și colegului meu maghiar pentru aceste cuvinte de recunoștință. Îl felicit pe domnul Orban și poporul maghiar pentru adoptarea acestei legi, în ciuda barierelor impuse de unii lideri ai Uniunii Europene și a lobby-ului liberal din țara sa. Suntem unanimi în opinia că baza oricărei societăți este familia tradițională. Doar tatăl și mama trebuie să decidă cum să-și crească copiii. Mai mult ca atât, această chestiune nu este de competența unor “consilieri” străini”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Recent, Igor Dodon a distribuit pe rețelele de socializare o declarație a unui ministru maghiar, potrivit căreia în Ungaria trăiesc doar bărbați și femei, iar „persoanjele de basm” pot părăsi țara.

 

Precizăm că, pe 7 iulie, controversata lege anti LGBTQ din Ungaria, care interzice orice materialele sau informații care ar putea fi văzute drept promovând homosexualitatea sau schimbarea de gen a minorilor a intrat în vigoare în Ungaria.

Legea a fost criticată vehement și repetat de majoritatea țărilor din UE, fiind considerată discriminatorie la adresa comunității LGBTQ deși guvernul de la Budapesta argumentează că nu face decât să protejeze libertatea părinților de a se ocupa de educația sexuală a copiilor lor.

Parlamentul Ungariei a adoptat luna trecută legislația, care interzice „afișarea sau promovarea” homosexualității sau a schimbării de gen în emisiuni de televiziune, filme și programe de educație sexuală pentru copiii din școli.

Săptămâna trecută, președintele francez Emmanuel Macron și premierul olandez Mark Rutte sugerau că premierul ungar Viktor Orban ar trebui fie să susțină valorile UE, fie să scoată Ungaria din blocul de 27 de membri, notează Europa Liberă.


Disclaimer! Redacția NM condamnă orice formă de discriminare, revanșism, xenofobie, limbaj al urii și exploatare a fobiilor și stereotipurilor în scopuri politice. Nu tolerăm manipulările îndreptate către divizarea oamenilor în „ai noștri” și „străini” în funcție de naționalitate, proveniență etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vârstă, posibilități limitate, viziuni, loc de trai, apartenență, orientare sexuală, etc. Misiunea noastră este informarea corectă a cititorilor despre ceea ce se întâmplă și susținerea principiilor drepturilor omului, toleranței, libertății de exprimare și gândire, diversitate, precum și respectarea drepturilor minorităților.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: